Lördag 27 Augusti 2016

Facebook logo

Other languages

Om e-legitimation

Om du inte redan har någon e-legitimation så går det snabbt att skaffa. Det smidigaste och enklaste sättet är att du skaffar ett mobilt BankID via din internetbank.
Det tar bara några minuter. Även om det skiljer sig lite mellan bankerna, är det oftast bara fyra steg innan du är igång:

Logga in på din internetbank
Ansök om mobilt BankID
Ladda ner ”BankID säkerhetsapp” till din mobil (App Store, Google Play, Windows Store)
Koppla ihop ditt mobila BankID med ”BankID säkerhetsapp” genom att starta appen och välj ”Hämta BankID” – fyll i ditt personnummer och den aktiveringskod som du har fått av din internetbank.

Vill du veta mer exakt hur det fungerar på just din bank besök bankens hemsida eller ta kontakt med deras support.

Det som krävs för att du ska kunna använda ett mobilt BankID, förutom ett bankkonto, är en mobiltelefon som du kan installera appar på (så kallad smartphone, exempelvis Apple iPhone, Samsung Galaxy, Sony Experia eller HTC One).

Om du inte har det kan du ringa direkt till din banks kundtjänst eller gå in på närmaste bankkontor, så hjälper de dig att skaffa ett vanligt BankID. Om du inte har en internetbank kan du ansöka om Skatteverkets id-kort. Där finns Telias e-legitimation förinstallerat på id-kortets chip.

Här kan du läsa mer om hur du skaffar Skatteverkets id-kort och hur det fungerarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

http://www.skatteverket.se/idkortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Teater på Slotte

Hej!
Jag heter PO Andersson och är den som håller i teaterverksamheten på Slottegymnasiet.
Du som funderar på att välja Slottegymnasiet ska veta att från och med årskurs två och tre kan du välja sceniskt musikprojekt oavsett vilket gymnasieprogram du valt!

Vad är sceniskt musikprojekt?
Jo, ett så kallat individuellt val som pågår hela läsåret och är en hundrapoängskurs.
Varje år, sen lång tid tillbaka skriver jag ett "specialskräddat" manus för just det aktuella årets grupp där alla får en roll anpassad för just sig, på eller bakom scenen.

En stor del av vår styrka är att vi har elever från många program typ Industri, Samhälle, Natur, Estetiska, Media med flera. Vi gör ca tolv föreställningar under en intensiv vårvecka och spelar för såväl elever som allmänhet.

Så du som gillar teater ihop med musik ska veta att Slotte har en levande och givande musikteaterverksamhet.

Hör av dit till oss så svarar vi mer än gärna på dina övriga frågor.

Ha det/PO

Intresserad av BILD och FORM?

I årskurs 2 och 3 finns det möjlighet att välja BILD som individuellt val oavsett vilket program du går på Slottegymnasiet.
                                    VÄLKOMMEN!
                      Med vänlig hälsning Maria-Pia Turesson
                 Legitimerad bildlärare på Slottegymnasiet i Ljusdal

Trailer Estetik & media (ESE14)

Dessa tider kan de elever som ni har ute på program komma till IM för undervisning i grundskolematte.

Elever i åk 1 (15)
Måndag 10.00 - 11.00, sal F 172
Tisdag    13.45 - 14.45, -"-
Onsdag   09.55 - 10.55 -"-

Elever i åk 2 o 3.
Måndag 14.45 - 15.45 sal F 172
Fredag   08.00 - 08.50 -"-

Motionscentralen

Måndag o tisdag16.00-21.00
Onsdag14.00-21.00
Torsdag14.00-22.00
Fredag13.30-20.00

Personalpris för kommunanställda

180:-/månad
600:-/halvår
1100:-/helår
1000:-/skolpersonal

Teknikcollege Slotte

Viktig information ang. individuella valet för elever i åk .

Alla elever har rätt att välja Bild och form, Träningslära eller Scenisk gestaltning även om programmet du går har gjort paket av programfördjupningar och individuella val. Gäller följande program; SA, VO, IN, NBS, HV.
Vill du ändra ditt val, med anledning av detta, kontakta din SYV.

VIKTIG INFORMATION ANGÅENDE GRUNDLÄGGANDE HÖGSKOLEBEHÖRIGHET (gäller elever i åk 1)

Alla elever har rätt att läsa in grundläggande högskolebehörighet inom 2500 poäng. Det innebär att en av kurserna Sv 2, Sv 3, eller Eng 6 kan läsas som programfördjupning. Övriga kurser på individuella valet. Skolan bestämmer vilken kurs som ska vara programfördjupning.
Vill du justera ditt val, kontakta din SYV.

Diplomerad gymnasieekonom

Certifieringsorganet har beslutat om fortsatt certifiering för Slottegymnasiet.
Vår fortsatta certifiering gäller till och med 2016-12-31

Programkatalog

Programkatalog 2016/2017

Det finns mycket att välja på i den nya gymnasieskolan. Läs mer i vår nya programkatalog.

Nationell idrotts utbildning (NIU)
BANDY Ljusdal

Logo

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel som en utbildning får när den följer högt ställda krav från bl a näringslivet i regionen.

Logo

Slottegymnasiet uppfyller de krav som ställs på ett VO-College.

Diplomerade Gymnasie-ekonomer utbildas på Slottegymnasiet i
Ljusdal

Slottegymnasiet, Verkstadsskolevägen 34, 827 34 Ljusdal  |  Tfn: 0651-184 00, Fax: 0651-185 02  |  E-post: slottegymnasiet@ljusdal.se |  Org nr: 212000-2320
Ljusdals