Onsdag 24 April 2019
Facebook logo

Information angående förändring i tjänster vid Slottegymnasiet

Från och med april 2019 fram till juni 2020 kommer Åsa Sundström att vara TF rektor vid Slottegymnasiet.

Biträdande rektorer har programansvarig för de program som finns på Slottegymnasiet. Som elev kan man enligt skollagen bara ha en rektor men det mesta som gäller daglig verksamhet för elever är delegerat till de programansvariga biträdande rektorerna.

Påsklovet

Studieverkstan
har öppet tis-ons den 23-24 april kl. 10.00-15.00.

Kontakta Karina eller Malin om du behöver busskort, senast ons 17 april.
(070-311 53 81)

Passa på att göra färdigt uppgifter som släpar eller öva inför kommande prov.

Välkomna!

(Stora entrén gäller)

Nominera handledare och arbetsplatser till priser 2019

Nu har du chansen att nominera duktiga handledare och bra arbetsplatser till Vård- och omsorgscollege Gävleborgs lokala priser 2019!

Varje år uppmärksammar Vård- och omsorgscollege Gävleborg några av de många duktiga handledare som arbetar i länet och bidrar till att ta emot elever och nya kollegor på ett bra sätt. Även arbetsplatser som gör ett gott återkommande arbete med att ta emot elever har chans att vinna pris.

https://www.vo-college.se/nyhet/2019/01/21/nominera-handledare-och-arbetsplatser-till-priser-2019?section=newslänk till annan webbplats

Slottegymnasiet har fått en inbjudan från Skolverket

om att Naturbruksprogrammet kunde bli en referensskola.

De tackade ja och blev därmed landets första referensskola med inriktning skog.

Läs hela artikeln från Hela Hälsingland härlänk till annan webbplats
Läs om Naturbruksprogrammet här

Årets handledare utsedd

Christina Strandberg har av Vård- och omsorgscollege i Ljusdals kommun utsetts till Årets handledare.

Marita Wikström, ordförande för vård- och omsorgscollege i kommunen, tillika omsorgsförvaltningens kvalitets- och utvecklingschef, överlämnade på onsdagen utmärkelsen Årets handledare till Christina Strandberg, som arbetar på Hälsocentralen i Färila.

Motiveringen lyder: Christina är utbildad undersköterska sedan många år, har gått handledarutbildning och brukar närvara på handledarträffar. Hon är mån om att elever ska lära sig och tar tidig kontakt med skolan vid eventuella frågor och problem. Genom att elever känner sig viktiga och välkomna så skapar hon en hälsofrämjande miljö.

Christinas förmåga att skapa en kreativ och stimulerande lärmiljö beskrivs av en elev med orden: ”Förklarade ingående, mycket noggrann. Vill verkligen lära ut. Skapade en bra relation, ärlig och rak. Den APL-period där jag lärt mig mest.”

Nominerade till utmärkelsen var även personal från närsjukvården, Addera omsorg, hemtjänsten och hemsjukvården i Ljusdal.

Det är nu tredje gången som utmärkelsen Årets handledare delas ut. I fjol var det Erica Mann som då arbetade på Backsippan som fick utmärkelsen. Året innan gick den till Märith Svedman.

Vård-och omsorgscollege i Ljusdal är en sammanslutning av arbetsgivare inom vård- och omsorg, utbildningsanordnare och fackförbund.

Slottegymnasiet en drogfri skola

Ingen hantering eller användning av droger skall förekomma på skolan.
Med droger avses alkohol, narkotika samt dopingpreparat. I förebyggande syfte kan skolans lokaler komma att genomsökas av polis och även narkotikasök med hund, i syfte att undersöka om narkotika förvaras i lokalerna.

Vägen till självständighet

Trailer Estetik & media (ESE14)

Teknikcollege Slotte

LIF