Teknikprogrammet (TE)

Teknikprogrammet vänder sig till den elev som är intresserad av teknik som sträcker sig allt ifrån teknikens roll i samhället, dess funktion till hur den tekniska utvecklingen samverkar med människor. Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av hur man kan forma framtiden genom teknik och är intresserad av framtidens yrken.

Teknikprogrammet ger dig som elev en god grund för vidare studier men även en bra förutsättning för att fortsätta lära dig i arbetslivet, samt till att utveckla insikter i företagandets villkor.
Utbildningen på Slottegymnasiet ger eleverna en gedigen programmeringsutbildning där vi erbjuder eleverna att lära sig mer inom områden som bland annat utveckling av artificiell intelligens (AI), spelprogrammering, tillämpad programmering och databaser.

Inriktning - Teknikvetenskap
Är du intresserad av både teknik, matematik och fysik och vill koppla samman dessa ämnen? Då kan inriktningen teknikvetenskap på Teknikprogrammet vara något för dig.

Inriktningen teknikvetenskap omfattar kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering.

Din förmåga till analys kommer att utvecklas, din kreativitet och förmåga att lösa problem och ta initiativ.

Efter avslutat program
Eleven får med hjälp av utbildningen viktiga verktyg att ta med sig in i vidare studier, eller ut i arbetslivet. Målet med studierna är att ge eleven den kunskap och kompetens som krävs för att aktivt påverka framtidens tekniska utveckling.

Rikard Flinkfeldt

0651-184 00 (växel)